Tabără temporară de cazare pentru refugiații de război, la Iași

0
208

Municipalitatea ieșeană va înființa o tabără temporară de cazare și asistență umanitară pentru refugiații de război din Ucraina. Conform unei hotărâri adoptate în ședința Consiliului Local de marți, 15 martie, tabăra va fi amenajată în Centrul Tehnologic Regional, clădire situată pe șoseaua Nicolina, nr. 141.

În acest sens va fi semnat și un protocol de colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza”, care va fi valabil până la încetarea stării de conflict armat din Ucraina.

Tabăra va găzdui pe perioada staționării temporare cetățeni străini sau apatrizi, aflați în situații deosebite și care nu solicită o formă de protecție conform Legii nr. 122/2006 privind azilul în România. Aceștia vor beneficia de hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală, servicii de traducere, asistență medicală primară și tratament corespunzător și asistență medicală de urgență.

Pe lângă lansarea unui apel în vederea organizării unui grup de voluntari, Municipiul Iași va încheia protocoale de colaborare și cu organizațiile neguvernamentale care vor manifesta intenția de a se implica în gestionarea acestei situații. Totodată, pe toată durata cazării refugiaților, Primăria se angajează să mențină un climat de siguranță și ordine publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.