Cum să vă păstrați HAINELE de antrenament ca noi în 6 pași

0
198

S-a confirmat: look-ul athleisure este aici pentru a rămâne. De aceea, nu este o surpriză faptul că hainele de antrenament devin din ce în ce mai bune în fiecare sezon.

Cele mai noi țesături și echipamente se potrivesc bine, arată bine și vă mențin confortabil chiar și în cele mai transpirate sesiuni de spinning.

Dar odată cu acest plus de calitate vine și un preț mai mare. Și, din moment ce cheltuiți bani serioși pe aceste fire, vreți ca ele să dureze. Dacă vă place să faceți exerciții fizice, să faceți sport sau chiar să vă implicați pur și simplu într-un stil de viață activ, probabil că ați investit în cumpărarea de haine de sală sau de îmbrăcăminte sportivă activă. De asemenea, probabil că știți că acestea nu sunt ieftine, fiecare trening de damă costându-vă probabil un ban frumușel.

Ca atare, acestea ar trebui să fie îngrijite corespunzător, astfel încât să dureze cât mai mult timp. Totuși, acest lucru nu se oprește la purtare și depozitare. Îngrijirea și precauția corespunzătoare ar trebui să fie practicate și atunci când spălați hainele de sală.

Pentru a vă ajuta să vă păstrați și să vă îngrijiți hainele active, din fericire, nu trebuie să curățați profesional sau chiar să spălați de mână acel trening de damă pentru a îl menține în formă. Tot ce aveți nevoie sunt aceste sfaturi simple de la profesioniști. Iată ce au de spus:

1. Spălați imediat hainele active după utilizare.

După utilizare, hainele active vor fi, de obicei, pline de transpirație și murdărie. Dacă vă depozitați hainele active înainte de a le spăla, acest lucru ar putea duce cu ușurință la formarea de bacterii, ceea ce ar face mai dificilă spălarea și păstrarea lor curată. Ca atare, cel mai bine este să vă curățați hainele direct după ce le folosiți. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci cel mai bine este să vă uscați cel puțin hainele active înainte de a le pune în coșul de rufe.

2. Întoarceți hainele de antrenament pe dos atunci când le spălați.

Bacteriile din transpirație și celulele moarte ale pielii se agață de obicei de partea care este în contact direct cu pielea ta. Atunci când spălați hainele de sport, întoarceți-le pe dos, astfel încât apa și detergentul de rufe să poată accesa și curăța cu ușurință cele mai murdare părți ale acelui trening de damă.

3. Folosiți detergentul de rufe pentru îmbrăcăminte activă adecvat, în cantitatea potrivită.

Alegerea detergentului de rufe și a cantității potrivite de utilizat la spălare este vitală, indiferent dacă spălați haine de sală sau haine obișnuite. Există o concepție greșită comună conform căreia adăugarea a tot mai mult detergent de rufe va face hainele mai curate. Acest lucru nu este adevărat. Excesul de detergent de rufe lasă acumulări sau reziduuri de detergent, care pot reține mirosul și celulele moarte ale pielii, creând un mediu ideal pentru dezvoltarea ciupercilor.

Puteți opta să folosiți detergenți de rufe obișnuiți atunci când spălați hainele de sală. Totuși, alegeți unul care este natural și fără ingrediente dure care ar putea decolora hainele. Pentru hainele de antrenament care sunt excesiv de murdare, există mai mulți detergenți de rufe speciale pentru îmbrăcăminte activă disponibili pe piață, care vă oferă opțiuni specializate doar pentru spălarea hainelor de sală.

4. Evitați înălbitorul și balsamurile de rufe.

Înălbitorul este o substanță foarte puternică care poate provoca decolorarea hainelor dvs. Ca atare, ar trebui să evitați să o folosiți atunci când spălați hainele de sport.

Este tentant să folosiți balsamuri de rufe, mai ales când acestea fac ca acel trening de damă să miroasă bine. Cu toate acestea, ele au tendința de a deteriora țesăturile flexibile. În plus, lasă în urmă un strat care poate reține de fapt mirosul neplăcut în hainele dvs. active, ceea ce face ca utilizarea lor să fie contraproductivă.

5. Spălați-le cu grijă.

Ca și în cazul oricăror alte haine, spălarea hainelor de sport trebuie făcută cu atenția cuvenită. Ori de câte ori este posibil, cel mai bine este să vă spălați manual hainele de antrenament. Dacă nu, folosiți setarea delicată în mașina de spălat. În acest fel, vă puteți asigura că hainele de antrenament nu se vor deteriora sau distruge în timpul curățării lor.

6. Evitați căldura.

Fie că este vorba despre faptul că spălați hainele de sală sau le uscați, evitați utilizarea căldurii, deoarece aceasta poate distruge elasticitatea hainelor dvs. și le poate face să se micșoreze. Ca atare, folosiți doar apă rece atunci când le spălați și nu folosiți o mașină atunci când le uscați. În schimb, cel mai bun mod de a le usca este prin agățarea lor pe sârmă sau uscător.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.