Ucraina cere Occidentului ARME şi garanţii că va intra în Uniunea Europeană

0
243

Ucraina le-a cerut marţi statelor occidentale să-i furnizeze mai multe arme şi de asemenea garanţii pentru o viitoare aderare a ei la UE, pentru a o susţine astfel în faţa Rusiei.

″În această dimineaţă i-am trimis ministrului britanic de externe o scrisoare pentru a-i cere arme defensive suplimentare pentru Ucraina″⁣, a declarat la Washington ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, citat de AFP, el precizând că le va înainta aceeaşi solicitare şi interlocutorilor săi americani.

Vom mobiliza lumea întreagă pentru a obţine tot ce ne trebuie pentru a ne consolida capacitatea de apărare″⁣, a susţinut Kuleba.

De asemenea, a continuat el, Kievul a cerut ″Uniunii Europene să lase la o parte orice ezitare, orice reticenţă şi tot scepticismul care există în capitalele europene şi să ofere Ucrainei promisiunea viitoarei sale aderări″⁣ la blocul comunitar.

Salutând decizia ″puternică″⁣ a Germaniei de a suspenda certificarea gazoductului ruso-german Nord Stream 2 după ce preşedintele rus Vladimir Putin a decis recunoaşterea de către Moscova a provinciilor separatiste din estul Ucrainei, ministrul ucrainean de externe a cerut ″⁣încă şi mai multe sancţiuni puternice″⁣ care să apese asupra Rusiei.

Calculul lui Putin este că decizia sa va rămâne fără consecinţe. Iar în absenţa unei pedepse, creşte apetitul pentru agresiune″⁣, consideră ministrul ucrainean.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat luni seară că Rusia recunoaşte provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, ţară despre care a spus într-un lung discurs cu trimiteri istorice că este condusă de politicieni corupţi marionete ale SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.