Opera Naţională din IAȘI anunţă premiera spectacolului de balet ”Tripticul”

0
200

Conducerea Operei Naţionale Române din Iaşi a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că marţi seara va avea loc premiera spectacolului de balet ”Tripticul”. 

Coregraful spectacolului, Cristina Todi, a declarat că ideea acestui ”Triptic” se bazează pe filtrarea capodoperelor coregrafilor Mihail Fokin şi Jules Perrot şi adaptarea coregrafiei clasice.

”Creaţiile lui Mihail Fokin sunt astăzi nelipsite din repertoriul teatrelor de balet de prestigiu din întreaga lume. Grand pas de deux-ul poetic Invitaţie la vals, pe muzica lui Carl Maria von Weber, orchestrată de Hector Berlioz în 1911, ne conduce într-o romantică visare. Tabloul de balet Chopiniana, creat în anul 1907 în stilistica lui Filippo Taglioni, pe muzica lui Frederic Chopin, reuneşte pe scena ieşeană întregul corp de balet’” a explicat Cristina Todi.

Conform declaraţiilor acesteia, spectacolul de balet ‘Tripticul’ se va încheia cu ‘Pas de quatre’, care a fost prezentat în premieră absolută în anul 1945.

Jules Perrot a coregrafiat pe acordurile lui Cesare Pugni un moment unic prin care a adus pe scena teatrului londonez Her Majesty’s cele mai apreciate balerine ale vremii: Marie Taglioni, Carlotta Grisi, Fanny Cerrito şi Lucile Grahn. Astfel, în luna iubirii, oferim publicului un eveniment artistic de elită, izvorât din pasiunea pentru arta coregrafică, într-o unitate de expresie spirituală”, a precizat coregraful Cristina Todi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.