Noi CONTROALE pentru firmele de tip ride-sharing! Va fi verificată LEGALITATEA acestora

0
571

Camera Națională a Taximetriștilor din România cere autorităţilor române centrale, dar și locale, să demareze o anchetă pentru a stabili modul intrării pe piață, dar și legalitatea firmelor precum UBER, BOLD, CLEVER GO și TAXIFY.

Nemulţumirile transportatorilor privind serviciile oferite de firme de transport persoane care folosesc anumite platforme online au luat din nou amploare, CNTR Iași cerând Guvernului României şi  autorităţilor publice locale, să dispună cu celeritate măsuri de reglementare a acestei categorii de servicii de transport, pentru crearea unui cadru concurenţial real şi asigurarea predictibilităţii necesare investiţiilor.

În acest mod ne vom asigura că împărtăşim dezideratul de a furniza servicii publice în condiţii de siguranţă şi confort şi avem disponibilitatea de a susţine orice efort menit să conducă la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor.

Împreună  cu toți colegii din cadrul CNTR am înaintat adrese către toate instituțiile abilitate (IJP, Poliția Locală,  ITM Iași, Direcția Regională Antifraudă, dar și Serviciului Rutier din cadrul IPJ Iași) pentru a lua verifica și a lua toate măsurile necesare in vederea stabilirii unui cadru legal pentru activitățile de transport transport persoane de tip UBER”, a declarat Mircea MANOLACHE, președintele CNTR.

Potrivit reprezentanților CNTR, activitățile neautorizate de transport persoane în regim, prin folosirea unor platforme de tip ride-sharing încalcă dreptul de concurență loială și conduc la dispariția activității de taxi în condiții legale.

Deși firmele care practică această activitate încearcă să creioneze altă situație juridică, susținând că activitatea lor doar facilitează relația de ride-sharing dintre șofer și persoanele interesate de aceste servicii, aceste firme desfășoară în fapt activitatea de dispecerizare și transport persoane în regim de taxi, aspect care rezultă atât din funcțiile aplicațiilor, cât și din calitate în care acționează șoferii, modul de lucru al acestora, dar și din relația cu partenerii aplicatiilor.

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă – controale drastice pentru TAXIMETRIȘTI, ci nepăsare pentru firmele de tip ride-sharing

În timp ce taxele și impozitele datoarate statului au crescut vertiginos în ultimele luni, autoritățile competente tratează cu nepăsare verificarea și luarea unor măsuri pentru firmele care desfășoară activități de tip ride-sharing.

Firmele se taxi achita către stat lunar taxele și impozitele datoarate pentru fiecare angajat în parte, au o raportare a activității, dar și o verificare din partea ANAF asupra caselor de marcat.

Totodată, controalele către taximetriști  au fost amplificate, iar activitatea acestora a fost luată în vizor.

În tot acest timp, firmele de tip ride-sharing se bucură de o nepăsare din partea autorităților desfășurând o activitate care la final de lună nu este raportată ori verificată.

“In timp ce șoferii de taxi sunt supuși controalelor drastice din partea autorităților competente, persoanele care desfășoară activitate de tip UBER, nu plătes taxele și impozitele prevăzute de legislația în vigoare, nu plătesc contribuțiile salariale, nu dețin case de marcat, nu eliberează bon, eludand într-un mod vertiginos legea în vigoare”, a mai subliniat Mircea MANOLACHE.

De asemenea, în cei trei ani de când sunt pe piață, acești transportatori nu au plătit niciodată impozitul pe profit, conform art. 13 din Legea nr. 571/2003, privind Codul Fiscal, mai sublimează reprezentații CNTR.

TAXIMETRIȘTII anunță noi PROTESTE dacă autoritățile statului nu vor lua MĂSURI rapid

În cazul în care autoritățile abilitate nu vor lua act de solicitările reprezentanților CNTR, aceștia anunță că vor protesta în număr cât mai mare, pichetând instituțiile statului!

Rugăm instituțiile statului să efectueze controale și să dea sancțiuni celor care sfidează orice normă legală, inclusiv fiscală.

În caz contrar anunț că vor fi demarate proteste în număr cât mai mare pentru a rezolva această situație”, a concis Mircea MANOLACHE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.