Dr. Florin ROȘU: ”Toate PERSOANELE internate pe secțiile COVID sunt nevaccinate”

0
206

Crește numărul de internări Covid în spitalele ieșene, atenționează dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”.

Sunt în medie peste 20 de internări pe zi, în condițiile în care în continuare majoritatea cazurilor nou depistate beneficiază de tratament în ambulatoriu şi sunt în izolare acasă.

De asemenea, medicul transmite că toți bolnavii aflați în secțiile Covid, inclusiv în cele de terapie intensivă, sunt persoane nevaccinate împotriva Covid.

Am constat că timpul de aşteptare la ATI al bolnavilor cu formă medie de boală şi infecţie cu tulpina Omicron este acelaşi ca şi în cazul tulpinei Delta, adică 6-7 zile. Ceea ce face diferenţa este faptul că în cazurile Omicron vorbim de o infecţie a căilor respiratorii superioare, şi nu neapărat ale plămânilor, cum este la Delta. În momentul de faţă, vârsta bolnavilor de la ATI COVID este de la 49 de ani, cel mai tânăr, la 80 de ani cel mai vârstnic. Toţi sunt nevaccinaţi, la fel şi bolnavii aflaţi pe celelalte saloane”, a adăugat dr. Florin Roşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.