Bani de la GUVERN pentru Filamonica Moldova IAȘI și pentru Teatrul Luceafărul

0
197
Executivul a aprobat o Hotărâre privind repartizarea sumelor pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici.
Prin Hotărârea de Guvern:
Filarmonica de Stat „Moldova” Iași a primit 6.826.000 de lei
Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” a primit 2.622.000 de lei
„Anul acesta, am luat decizii importante pentru viitorul celor două importante instituții de cultură. Am încheiat actul adițional la contractul nr.2768/04.12.2018 privind administrarea de către Consiliul Județean Iași a imobilelor în care funcționează Filarmonica Moldova Iași, pentru a putea implementa procesul de reabilitare a clădirii.
Totodată, au fost achiziționate servicii de elaborare/actualizare documentație tehnico-economică existentă pentru reparații capitale la clădirea Teatrului Luceafărul.
Cultura a devenit un motor al economiei vii, care generează evenimente, atrage turiști, creează emulație și avem nevoie să integrăm mai mult această latură în strategia de dezvoltare generală a județului și să sprijinim activitatea tuturor instituțiilor de cultură„, a afirmat președintele CJ, Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.