Amenzi pentru ieșeni!

0
233

Pentru a te feri de probleme și pentru a nu primi o amendă, trebuie să fii atent la actele pe care le ai în mașină. Atunci când ești oprit de autorități, trebuie să prezinți mai multe documente pentru a evita problemele. În plus, trebuie să ai în portbagaj și mai multe obiecte atât pentru a evita să fii sancționat, dar și pentru a le utiliza în situații extreme, potrivit bzi.ro.

Când vine vorba de obiectele pe care trebuie să le ai la tine în mașină, acestea nu sunt multe, însă este sunt foarte utile atât în situațiile dificile, cât și atunci când ești oprit de poliție pentru un control al poliției. Astfel, toți șoferii trebuie să aibă în portbagajul mașinii lor trusa medicală, stingătorul şi cele două triunghiuri reflectorizante, necesare pentru semnalizare în caz de avarie sau accident. Trusa medicală trebuie să conțină mai multe obiecte și să aibă termenul de valabilitate valabil:

dispozitiv respirație gură la gură;
Foarfece vârfuri boante;
Leucoplast;
Pansament;
Comprese sterile;
Fașă tifon 5cm x 4m;
Fașă tifon 10cm x 4m;
Bandaj triunghiular;
Pansament steril absorbant – 2 dimensiuni;
Fașă elastică 5cm x 4m;
Mănuși examinare;
Ace siguranță;
Folie de supraviețuire izotermă;
Broșură prim ajutor.
Dacă dorești să fii și mai bine pregătit, poți avea și:

vesta reflectorizantă;
roata de rezervă;
trusă de scule;
kit de pană și pompă;
un manometru compact pentru măsurarea presiunii din roți;
manual de reparare a mașinii în cazuri extreme;
mănuși de lucru.

În ceea ce ce privește actele, acestea sunt:

actul de identitate;
permisul auto;
certificatul de înmatriculare/înregistrare;
RCA – asigurarea obligatorie de raspundere civilă auto;
rovinietă.
De la 15 septembrie, rovinieta nu mai trebuie să fie prezentă fizic pentru a o putea arăta polițiștilor. Aceasta poate fi prezentată organului de control și în varianta electronică În plus, șoferii trebuie să se asigure că mașina cu care circulă are inspecția tehnică periodică efectuată la timp, iar acest lucru apare și pe talon.

“Sunt obligați ca, la cererea polițistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum și alte documente prevăzute de lege.”, se arată în Codul Rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.