Asociația Creștin-Umanitară „Slujirea Vieții” a organizat, ieri, la Primăria Municipiului Iași conferința de încheiere a proiectului „ Tinerii de azi, liderii de mâine”. Proiectul a fost finanțat din bugetul municipalității ieșene, în baza Legii nr.350.2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non-profit de interes general.
„Așa cum am demonstrat și până acum, prin derularea de diverse proiecte finanțate în baza Legii 350/2005, puteți considera Primăria Municipiului Iași drept un partener care apreciază calitatea, educația, implicarea societății civile. Proiectul «Tinerii de azi, liderii de mâine» poate fi considerat un model, pentru că are rezultate notabile. La început de proiect, în urmă cu trei ani, erau preconizați 3000 de elevi implicați, însă la final s-a ajuns la un număr total de 7000 de elevi beneficiari. Felicit inițiatorii proiectului, profesorii și elevii implicați în activarea competențelor personale dar și antreprenoriale, facilitând accesul tinerilor pe piața muncii”, a declarat Dorina Țicu, șef Birou Relații cu Societatea Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Iași.
Proiectul a avut drept scop dezvoltarea competențelor personale și antreprenoriale, facilitând accesul pe piața muncii a tinerilor din 15 licee ieșene partenere: Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Economic Administrativ, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheoghe Mârzescu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ioan C.Ștefănescu”, Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” și Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”.
„După trei ani de implementare a proiectului, a venit momentul să marcăm succesul pe care l-am obținut colaborând cu tinerii care și-au descoperit potențialul personal în construirea unei cariere. Beneficiarii și-au dezvoltat abilitățile organizatorice, au făcut schimburi de experiență și au exersat metode de lucru în echipă. La final de proiect, dorim să aducem mulțumiri primarului Iașului, Mihai Chirica pentru deschiderea arătată în aplicarea Legii 350/2005 care privește finanțarea proiectelor de interes public, șefului Biroului Relații cu Societatea Civilă-Dorina Țicu pentru atenta monitorizare a derulării programului, dar și celorlalți parteneri ai proiectului: directori de școli, profesori, elevi. Vreau să le transmit elevilor că i-am tratat ca pe egalii noștri și că rezultatele activităților ne-au întrecut așteptările”, a declarat managerul de proiect, Daniela Cadar.
Printre rezultatele implementării proiectului pe parcursul a trei ani se mai numără: 382 profesori implicați, trei ediții ale Școlii de Business unde au fost cooptați 77 de tineri și 15 cadre didactice, 63 de tineri angajați, 350 de participanți la șase târguri de joburi, 118 participanți la excursii, peste 8000 de ore de voluntariat.
De asemenea, proiectul s-a bucurat și de recunoaștere la nivel național prin patru nominalizări la diferite evenimente: Gala Națională a Voluntarilor, București 2017 (proiect finalist la categoria „Antreprenoriat”), Gala Tineretului din România, Baia Mare 2018 (premiul al II-lea la categoria „Antreprenoriat”), Gala Națională a Voluntarilor, București 2018 (proiect finalist la categoria „Educație”) și Gala Voluntarului Ieșean, Iași 2018 (proiect finalist la categoria „Educație”).