Mai exact, 63% folosesc discuțiile cu rudele și cu prietenii ca principală sursă de informare. Urmează televiziunile și rețelele de socializare.
Totodată, românii sunt mai îngrijorați de urmările războiului asupra economiei și a nivelului de trai, decât de probabilitatea ca România să intre în război.
Numai 1 din 3 români consideră că sancțiunile economice au puterea să descurajeze continuarea războiului și peste 70% consideră necesară o implicare mai mare a NATO și UE, cu măsuri care nu țin, însă, de prezența cu forțe armate.
Când vine vorba despre participare activă la război, cu trupe armate, doar unul din trei români cred că NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. În comparație, unul din doi respondenți din Spania, de exemplu.
Alte aspecte care îi îngrijorează cel mai mult pe români sunt: dependența de petrolul și gazele naturale rusești (60%), evoluția ratei dobânzii la bănci (50%), precum și impactul pe care acest conflict îl are asupra sănătății psihice a populației (57%).
Totodată, 2 din 3 români sunt îngrijorați de escaladarea conflictului din Ucraina la nivel global și de folosirea armelor nucleare. Iar 75% dintre români cred că ar trebui să primim refugiați ucraineni.
Sursa: Europa FM