200 de LOCUINȚE pentru TINERI vor fi CONSTRUITE în zona GRĂDINARI – Metalurgie

0
157

În cursul dimineții de astăzi, 3 noiembrie, primarul Mihai Chirica semnează la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare prin intermediul Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR) a unui proiect de construire a unui ansamblu de locuințe pentru tineri în zona Grădinari – Metalurgie.

Proiectul „Construirea de locuințe nZEB plus pentru tinerii aflați în situații de risc” vizează construirea a 10 tronsoane cu 188 de unități locative cu suprafață desfășurată totală de 14.317 metri pătrați. Valoarea investiției este de 55.959.766,94 lei, fără TVA.

La acestea se adaugă 45 de stații de încărcare electrică, cu o valoare de 5.538.037,50 lei, fără TVA.

Valoarea totală a proiectului este astfel de 61.497.804,44 lei, fără TVA, respectiv 73.182.387,28 lei, cu TVA, adică aproximativ 14,9 milioane de euro.

Investiția va fi finanțată prin PNRR – Componenta 10 „Fondul local”.

Clădirile vor fi eficiente din punct de vedere energetic, respectându-se conceptul nZEB (Nearly zero-emission building) privind imobilele al căror consum de energie este aproape egal cu zero.

Imobilele nZEB au o performanță energetică foarte ridicată, necesarul de energie provenind într-o măsură cât mai mare din surse regenerabile de energie, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere.

„Prin PNRR am obținut deja finanțare pentru o sumă totală de circa 184 de milioane de lei, adică peste 37 de milioane de euro, atât pentru construirea de locuințe pentru tineri, cât și pentru proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică atât la unități de învățământ preuniversitar, cât și la blocuri de locuințe.
Vom depune în continuare toate eforturile pentru a sprijini tânăra generație, cât și pentru a eficientiza consumul de energie, condițiile din școli și confortul ieșenilor.
Fondurile europene din PNRR sunt o oportunitate extraordinară pentru a îndeplini aceste obiective și mulțumesc Ministerului Dezvoltării și Guvernului României pentru susținerea comunității ieșene!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.