Șefii Complexului Muzeal Moldova cer Ministerului Culturii modificarea legii de protecție a clădirilor de patrimoniu. Motivul: fisurile apărute ca urmare a poluării fonice din zonă.
Conducerea Complexului Muzeal Moldova a prezentat ieri, raportul experților privind problemele apărute în special la Turnul cu Ceas. Raportul tehnic arată că au apărut fisuri la Turnul cu Ceas, în urma poluării fonice de la concertele care sunt organizate în fața Palatului Culturii.
Directorul Complexului Muzeal Moldova, Lăcrămioara Stratulat, susține că Palatul Culturii nu este singura clădire de patrimoniu din țară deteriorată din cauza poluării fonice și că speră ca după toate demersurile făcute să se ajungă la o modificare a Legii de protecție a clădirilor de patrimoniu.
Silviu Gurlui, cercetător și cadru didactic la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Al .I.Cuza”, membru în echipa de expertiză, a precizat că în timpul anumitor concerte susținute în zona din față a Palatului s-au înregistrat frecvențe joase care pot duce la deteriorarea structurii Palatului.