Astăzi vom afla povestea unui tânăr crescut în satul Gârbești, comuna Țibana, din județul Iași care provine dintr-o familie de oameni simpli și care a ajuns să construiască 3 case pentru familii fără un acoperiș deasupra capului, donând în nobilul său demers inclusiv banii de la nuntă.
Se numește Andrei Mocanu și în ultimul an a devenit un fel de Prâslea pentru ieșeni, după ce a dus mai multe campanii titanice care aveau un singur scop: Împreună ridicăm o casă!
Binele se face în liniște, oricând și în orice împrejurare. Ajutorul celorlalți în realizarea binelui este doar un bonus. Definiţia Binelui din dicționar este aceasta: O faptă făcută spre folosul altuia, fie material sau moral. Implică cel puţin 2 persoane: unul care face binele şi altul căruia i se face binele.
Dacă ar fi să ne raportăm strict la acest sens, am descoperi că toți facem bine, dar oare câți dintre noi fac acel bine care înseamnă muncă fizică și psihică, în schimbul unui zâmbet și primirii acelui Mulțumesc? Știu, ați răspunde că mulți, însă realitatea poate fi alta.
În ultimii zeci de ani, binele este făcut la scală largă, povestit și trăit, astfel încât el va stimula și alți oameni să ia exemplul. Tot în ultimii ani, în zona Moldovei s-a dezvoltat o adevărată pepinieră a oamenilor altruiști. Oameni care duc campanii de caritate întregi, care ajută bolnavii, bătrânii, copiii din orfelinate și construiesc case și vise.
Bătrânii noștri au fost plini de vorbe înțelepte perpetuate în ani și pe care le auzim și noi. În orice vorbă simplă se ascunde de fapt o lecție de viață. Acum îmi vine în minte o vorbă care sună cam așa: Să plantezi un copac, să faci o fântână, să construiești o casă și să crești un copil.
Citește continuarea pe elitaromaniei.ro.