Asistenţii maternali şi angajaţii DGASPC Iaşi vor primi salariile restante, după ce Guvernul a alocat bani din fondul de rezervă

0
167

Potrivit hotărârii de Guvern, județul Iași va primi peste 8,1 milioane de lei pentru asigurarea drepturilor salariale ale angajaților DGASPC.

„Luni vom convoca o ședință de îndată a Consiliului Județean Iași pentru a face rectificările bugetare necesare, astfel încât asistenții maternali și întreg personalul DGASPC să primească sumele restante care li se cuvin.

Este însă regretabil că în fiecare an se ajunge în această situație, iar Guvernul României trebuie să ia măsuri din timp pentru actualizarea standardelor de cost pentru serviciile sociale. Nu le putem mulțumi îndeajuns colegilor care lucrează la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului pentru toate eforturile pe care le fac, pentru solidaritatea și dedicarea cu care își fac treaba atunci când vine vorba de protecția și îngrijirea celor vulnerabili. Să ne asigurăm că primesc salariile la timp este dreptul lor și o minimă formă de respect pe care statul trebuie să le-o arate.

În ceea ce privește Consiliul Județean Iași, îmi doresc ca fiecare coleg al nostru de la DGASPC să aibă siguranța că administrația locală le apără drepturile, iar acum că Guvernul a decis alocarea sumelor necesare vom urgenta procesul pentru ca restul sumelor aferente salariilor să fie plătite cât mai repede”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.