luni , 19 aprilie 2021 2:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

80.000 de ieșeni cu vârsta de peste 60 de ani vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus

Apropiatul debut al campaniei de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus a impus organizarea spațiilor necesare desfășurării acestui demers național.

În acest context, municipalitatea ieșeană a pus la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Iași 16 centre în care va începe activitatea de vaccinare în cursul anului viitor. „În prima etapă, populația vizată a se vaccina în aceste centre este cea cu vârsta de peste 60 de ani, aici regăsindu-se peste 80.000 de locuitori ai Iașului. Direcția de Sănătate Publică Iași, Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Primăria Municipiului Iași și Prefectura Iași, vor coordona această activitate. Sperăm ca populația Iașului să înțeleagă necesitatea acestui demers”, a spus primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă. Centrele de vaccinare se vor organiza o parte în centrele sociale pe care municipalitatea le administrează împreună cu Direcția de Asistență Socială, altele urmând a fi amenajate în sălile de sport ale unităților școlare. Vor fi asigurate toate condițiile de siguranță atât pentru cei care lucrează în astfel de instituții, cât și pentru cei care se vor vaccina. Vaccinarea se va face în două etape: o vaccinare inițială, urmată de o revaccinare după un interval de 28 de zile. „Va fi o activitate grea, unică pentru mulți dintre noi, dar sperăm să reușim să o îndeplinim cu succes”, a subliniat edilul Iașului, potrivit stireadeiasi.ro.

“Centrele de vaccinare se vor organiza parte în centrele sociale pe care le administrăm împreună cu Direcția de Asistență Socială, parte în săli de sport care nu sunt legate de corpurile de școală. Putem asigura și siguranță persoanelor care lucrează acolo dar și a celor care se vor vaccina. Sperăm ca împreună să trecem peste această încercare!” a mai declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Recomandări

România a donat doze de vaccin Republicii Moldova

Guvernul României a aprobat, joi, acordarea unui ajutor umanitar gratuit de 132.000 de doze de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *